Κρέμα rainbow

Θα σας πάρει λίγο χρόνο η συγκεκριμένη συνταγή, αλλά όταν τελειώσετε, θα καμαρώνετε τον εαυτό σας. Και πού να ακούσετε τα σχόλια των φίλων σας. Μια εντυπωσιακή πολύχρωμη κρέμα ιδανική για γιορτινά τραπεζώματα ή παιδικά γενέθλια.

Συστατικά
3 φλ. ζεστό γάλα
1 ½ φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
2 κουταλάκια βανίλια
1 φακελάκι ζελέ δαμάσκηνο
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
Βήματα

Μπορεί να είναι λίγο μπελαλίδικη αυτή η συνταγή, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Ετοιμάζετε πρώτα την κρέμα που θα βάλετε στη βάση των ποτηριών. Ρίχνετε το ½ φακελάκι ζελατίνη σε 1/3 φλιτζανιού κρύο νερό. Την αφήνετε να μουλιάσει για 5 λεπτά και μετά την αναμιγνύετε με 1 κουταλάκι βανίλια και το ζεστό γάλα, το οποίο έχετε κατεβάσει από τη φωτιά.

Μοιράζετε την κρέμα σε 4 – 6 ποτήρια, την αφήνετε να κρυώσει και τη βάζετε στο ψυγείο.

Ακολούθως, φτιάχνετε το καφέ μίγμα.  Ρίχνετε το ½ φακελάκι ζελατίνη σε 1/3 φλιτζανιού κρύο νερό και αφήνετε 5 λεπτά να μουλιάσει. Παράλληλα, τοποθετείτε τη σοκολάτα και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Το βάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ύστερα, ρίχνετε μέσα τη ζελατίνη και ανακατεύετε.

Αφήνετε να κρυώσει και ρίχνετε το μίγμα πάνω από την παγωμένη κρέμα. Βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο. Μετά ετοιμάζετε το πράσινο ζελέ. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε 1 φλιτζάνι νερό και διαλύετε το ζελέ δαμάσκηνο. Αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε πάνω από το καφέ μίγμα. Ξαναβάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο.

Για το άσπρο μίγμα κάνετε την ίδια διαδικασία με το πρώτο μίγμα και το βάζετε ξανά στο ψυγείο να παγώσει.

Τελειώνετε το γλυκό με το ζελέ φράουλα. Βάζετε 1 φλιτζάνι νερό σε ένα κατσαρολάκι και όταν κοχλάσει διαλύετε το μισό φακελάκι ζελέ φράουλας. Αφήνετε να κρυώσει και το ρίχνετε πάνω από την κρέμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ