ΑρχικήΓλυκάΜπισκότα - ΚουλούριαΜπισκότα της κατάψυξης

Μπισκότα της κατάψυξης

Ναι, καλά διαβάσατε. Μπισκότα που μπαίνουν στην κατάψυξη και μετά ψήνονται στο φούρνο. Φτιάχνετε τη ζύμη, την τυλίγετε σε μία λαδόκολλα και στρίβετε τις άκρες  (όπως τα χαρτάκια για καραμέλες) για να σκεπαστεί στεγανά. Βάζετε τους κυλίνδρους στην κατάψυξη (μπορούν να μείνουν μέχρι και 3 μήνες) και μετά φουρνίζετε τα μπισκότα.

Συστατικά
200 γρ. ξεπαγωμένο βούτυρο
1 φλ. (πατικωμένο) καστανή ζάχαρη
2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
1 1/3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. νιφάδες βρώμης
Βήματα

Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν κρέμα (το βούτυρο πρέπει να είναι καλά ξεπαγωμένο). Ύστερα, χτυπάτε μέσα ένα-ένα τα αβγά, περιμένοντας να απορροφηθεί το ένα πριν βάλετε άλλο, το εσάνς βανίλιας και το αλάτι. Στη συνέχεια, ανακατεύετε μέσα το αλεύρι και τις νιφάδες βρώμης.

Κόβετε 2 κομμάτια αντικολλητικής λαδόκολλας στο μέγεθος του περιοδικού που κρατάτε στα χέρια σας και μοιράζετε στη μέση κάθε κομματιού το μισό μίγμα. Ύστερα, με ένα κουτάλι, το απλώνετε κατά μήκος του κέντρου. Τραβάτε από πάνω την άκρη της λαδόκολλας και το τυλίγετε σε ρολό (σε ένα κύλινδρο). Πρέπει να έχει περίμετρο (πάχος) περίπου όπως ένα φλιτζάνι.

Τυλίγετε σφικτά τον κύλινδρο στη λαδόκολλα και στρίβετε τις άκρες  (όπως τα χαρτάκια για καραμέλες) για να σκεπαστεί στεγανά. Βάζετε τους κυλίνδρους στην κατάψυξη (μπορούν να μείνουν μέχρι και 3 μήνες).

Όταν θα ψήσετε τα μπισκότα, προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C. Βγάζετε τους κυλίνδρους (ή ένα μόνο κάθε φορά) από την κατάψυξη και τους ξετυλίγετε. Βάζετε ένα πάνω σε σανίδα κοπής και ετοιμάζετε ένα μεγάλο φλιτζάνι με καυτό νερό. Βουτάτε ένα βαρύ μαχαίρι στο καυτό νερό και κόβετε τον κύλινδρο σε λεπτές ροδέλες, πάχους ½ περίπου εκατοστού.

Απλώνετε τα μπισκότα αραιά πάνω σε ταψί ντυμένο με αντικολλητική λαδόκολλα και τα ψήνετε στο φούρνο για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε και τα κρυώνετε για 5-6 λεπτά μέσα στο ταψί. Ύστερα, τα κρυώνετε εντελώς πάνω σε σχάρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ