Γαρίδες με μπέικον

Συστατικά
12-16 ωμές μεγάλες γαρίδες,
12-16 πολύ λεπτές φέτες μπέικον (Streaky Bacon),
ελάχιστο λάδι,
αλάτι, πιπέρι
Βήματα

Ξεφλουδίζετε τις γαρίδες αφήνοντας τις ουρίτσες στη θέση τους και ύστερα τις χαράζετε ελαφρά κατά μήκος της πλάτης και αφαιρείτε τη μαύρη φλέβα που βρίσκεται κατά μήκος της. Τις ξεπλένετε, τις στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και τις αλατοπιπερώνετε πολύ ελαφρά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Απλώνετε πάνω σε μια σανίδα κουζίνας μια φέτα μπέικον, βάζετε κάθετα πάνω στη μια άκρη μια γαρίδα με την ουρίτσα να εξέχει προς τα πάνω και ξεκινάτε το τύλιγμα για να την καλύψετε με μπέικον. Αν έχετε φτάσει στο τέλος και σας έχει μείνει πολύ μπέικον, σημαίνει ότι το τύλιγμά σας είναι αραιό και πρέπει να ξαναξεκινήσετε. Αντίθετα αν το μπέικον δεν φτάνει μέχρι το τέλος, σημαίνει ότι τυλίγετε τη γαρίδα σε… πολλές στρώσεις μπέικον και θα πρέπει να την ξανατυλίξετε.

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι σε μέτρια/δυνατή φωτιά και το αλείφετε ελαφρά με λάδι. Βάζετε μέσα σε δυο δόσεις τις τυλιγμένες γαρίδες και τις ψήνετε για ½ λεπτό από την κάθε πλευρά, απλά για να σφίξει πάνω το μπέικον. Τις μεταφέρετε στο ταψί του φούρνου ντυμένο με αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο στο φούρνο για 6-8 λεπτά, γυρίζοντάς τις μια φορά. Τις σερβίρετε αμέσως με φετάκια λεμονιού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ