ΑρχικήΦαγητάΚυπριακή ΚουζίναΜαχαλλεπί με τριαντάφυλλο

Μαχαλλεπί με τριαντάφυλλο

Το κλασικό μαχαλλεπί της γιαγιάς σερβιρισμένο με πιο μοντέρνο τρόπο. Δεν είναι δύσκολο να γίνει και κλέβει πάντα τις εντυπώσεις. Το μυστικό είναι να ψήσετε καλά το νισεστέ.

TIP:“Υπάρχει ήδη ζάχαρη στο μαχαλλεπί και δεν χρειάζεται να προσθέσετε στο σιρόπι. Εντούτοις, όταν θα το σερβίρετε βάλτε δίπλα και ένα μπολ με ζάχαρη, ίσως κάποιοι από τους καλεσμένους σας να το προτιμούν πιο γλυκό”.

Συστατικά
10 φλ. νερό
10 γεμάτες κουταλιές νισεστέ
6 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές ροδόσταγμα
#Για το σερβίρισμα#
1 φλ. σιρόπι τριαντάφυλλου
8 φλ. νερό παγωμένο
4 κουταλιές ροδόσταγμα
Βήματα

Σε ένα μπολ βάζετε το νισεστέ, τη ζάχαρη και τα δύο φλιτζάνια νερό και ανακατεύετε να μη μείνουν σβόλοι. Στη συνέχεια, προσθέτετε το ροδόσταγμα. Ρίχνετε τα 8 φλιτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα και τη βάζετε στη φωτιά. Όταν αρχίσει το νερό να κοχλάζει προσθέτετε σιγά – σιγά το μίγμα του νισεστέ ανακατεύοντας γρήγορα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να αποκτήσει το μαχαλλεπί διάφανο χρώμα.

Βρέχετε ένα ορθογώνιο σκεύος με παγωμένο νερό. Ρίχνετε το μαχαλλεπί στο σκεύος και το αφήνετε 1 ώρα να κρυώσει. Ακολούθως, προσθέτετε πάνω από την κρέμα ένα φλιτζάνι νερό παγωμένο (για να μην κάνει «πέτσα») και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
#Για το σερβίρισμα:# Σε ένα ωραίο γυάλινο μπολ βάζετε το σιρόπι τριαντάφυλλου, το ροδόσταγμα και το νερό ανακατεύοντας καλά να ενωθούν. 

Στη συνέχεια προσθέτετε το μαχαλλεπί, αφού πρώτα το κόψετε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια. Βάζετε το μπολ στο ψυγείο 1-2 ώρες να παγώσει καλά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ