Φλαούνες με αναρή

Απο τη Γαλάτεια Παμπορίδη

Συστατικά
#Για τη ζύμη#
700 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής (Self-Raising)
½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
½ κουταλάκι µέχλεπι
½ κουταλάκι µαστίχα
1 κουταλάκι µπέικιν πάουντερ
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. χυµό πορτοκάλι
½ φλ. γάλα
#Γέμιση#
500 γρ χαλλούµι, τριµµένο
250 γρ. αναρή ξηρή, τριµµένη
1 κιλό αναρή φρέσκια αλατισµένη, θρυµµατισµένη
½ φλ. δυόσµο φρέσκο
¾ φλ. αλεύρι
¾ φλ. σιµιγδάλι
1 κουταλάκι µπέικιν πάουντερ
1 κουτάλι ζάχαρη
½ κουταλάκι µέχλεπι
½ κουταλάκι µαστίχα
8 αυγά (+ 1 για επικάλυψη)
350γρ. σταφίδες
Σουσάµι για πασπάλισµα
Βήματα

Κοπανίζετε το µέχλεπι και τη µαστίχα µε 1 κουταλιά ζάχαρη. Τα προσθέτετε στο αλεύρι µαζί µε το αλάτι και το µπέικιν πάουντερ. Ρυζιάζετε µέσα το ελαιόλαδο και ζυµωνετε µε το χυµό πορτοκαλιού και το γάλα. Ζυµώνετε µέχρι να έχετε µια µαλακή ζύµη. Για να φτιάξετε τη γέµιση κοπανίζετε το µέχλεπι και τη µαστίχα µε 1 κουταλιά ζάχαρη.

Τα αναµιγνύετε µαζί µε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα µεγάλο µπολ, εκτός από το αυγό για επικάλυψη και το σουσάµι. Ζυµώνετε καλά µε τα χέρια µέχρι τα υλικά να είναι πολύ καλά αναµιγµένα. Προθερµαίνετε το φούρνο στους 175°C. Χωρίζετε το ζυµάρι και τη γέµιση σε 12 ίσα µέρη. Για καλύτερα αποτελέσµατα χρησιµοποιήστε ζυγαριά. Ανοίγετε µε τον πλάστη ένα κοµµάτι ζύµης σε στρογγυλό σχήµα, σαν πιατάκι του γλυκού.

Πιέζετε τη ζύµη σε ένα πιάτο µε το βρεγµένο σουσάµι για να κολλήσει. Βάζετε στο κέντρο της ζύµης µια µπάλα γέµιση. Φέρνετε τις 4 πλευρές της ζύµης προς τα πάνω σχεδόν να κλείσουν. Πρέπει να φαίνεται µόνο ένα µικρό κοµµατάκι από τη γέµιση. Απλώνετε µε ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής παντού µε κτυπηµένο αυγό. Επαναλάβετε τη διαδικασία µέχρι να σας τελειώσουν τα υλικά. Ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 40-45 λεπτά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ