ΑρχικήΦαγητάΓια ΠαιδιάΤερίν ζελέ με πανακότα

Τερίν ζελέ με πανακότα

Συστατικά
1 πακέτο ζελέ (τζέλι) λεμόνι (με 2 φακελάκια, σύνολο 150 γρ. περίπου),
3 φλ. κρέμα γάλακτος,
3  κουταλάκια ζελατίνα σε σκόνη,
3/4 φλ. ζάχαρη,
1 κουταλάκι βανίλια,
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού.
Βήματα

Πανακότα: Βάζετε 5 κουταλιές κρύο νερό σε ένα μπολάκι και ραντίζετε μέσα τη ζελατίνα. Την κρατάτε παράμερα για 5 λεπτά. Βάζετε την κρέμα με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και τη βράζετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντάς την συνεχώς. Την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη βανίλια, το ξύσμα και τη μουλιασμένη ζελατίνα και ύστερα τη βράζετε ξανά, ανακατεύοντάς τη για 2 ακόμη λεπτά, πάντα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αποσύρετε το μίγμα από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.

Ετοιμάζετε το ζελέ λεμόνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (με 2 μόνο φλ. ζεστό νερό όχι τρία) και το αφήνετε να κρυώσει και αυτό.

Υγραίνετε ελαφρά το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας και ρίχνετε μέσα το 1/3 περίπου του ζελέ. Τη βάζετε στην κατάψυξη για 10 περίπου λεπτά για να σφίξει το ζελέ και ύστερα τη βγάζετε και ρίχνετε μέσα τη μισή πανακότα. Την επιστρέφετε στην κατάψυξη για άλλα 10 λεπτά και απλώνετε απάνω μια στρώση με το μισό υπόλοιπο ζελέ.

Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία (κατάψυξη, στρώση πανακότα, κατάψυξη, στρώση ζελέ) και ύστερα βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες (καλύτερα ένα βράδυ).

Για να ξεφορμάρετε την τερίν τη βουτάτε για μερικά δευτερόλεπτα σε μια λεκάνη με καυτό νερό και την αναποδογυρίζετε πάνω σε πιατέλα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ