Κρουασάν

 

 

Συστατικά
1 πακέτο (2 φύλλα) ζύμη σφολιάτα βουτύρου,
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα με 1 κουταλιά γάλα,
(Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε ένα χάρακα).
Βήματα

Η ζύμη σφολιάτα πρέπει να είναι ξεπαγωμένη. Για καλύτερα αποτελέσματα τη βγάζετε από την κατάψυξη και την αφήνετε μέσα στη συσκευασία της, σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά (2 ώρες περίπου). Ξετυλίγετε ένα φύλλο ύστερα, μετρώντας τις πλευρές του (είναι συνήθως ορθογώνιο) κόβετε ένα κομμάτι από τη μια μακριά πλευρά για να γίνει τέλειο τετράγωνο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C και ντύνετε το ταψί του φούρνου με αντικολλητική λαδόκολλα.

Πάντα χρησιμοποιώντας το χάρακα και ένα κοφτερό μαχαιράκι (ή ροδέλα για πίτσα), το κόβετε σε 4 κομμάτια σταυρωτά (ξεκινάτε και φτάνετε στο μέσο δυο απέναντι πλευρών). Θα έχετε έτσι 4 μικρά τετράγωνα. Ύστερα, κόβετε κάθε μικρό τετράγωνο στη μέση διαγώνια. Θα έχετε έτσι 8 μικρά τρίγωνα. Βάζετε τη μακριά πλευρά κάθε τριγώνου προς το μέρος σας και το τυλίγετε σε ρολό, μέχρι να φτάσετε στην πάνω πλευρά του τριγώνου. Βουτάτε το δάχτυλο στο αβγό, αλείφετε λίγο την εσωτερική μύτη του φύλλου και το πιέζετε για να κλείσει στεγανά. Ύστερα, αν θέλετε, στρίβετε λίγο το κρουασάν για να πάρει το σχήμα του μισοφέγγαρου. Ετοιμάζετε με τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα 7 κρουασάν, τα βάζετε πάνω στο ταψί και αλείφετε την επιφάνειά τους με λίγο αβγό. Ύστερα, τα ψήνετε στο φούρνο για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Στο μεταξύ, μέχρι να ψηθούν τα πρώτα κρουασάν, ετοιμάζετε και τη δεύτερη δόση με το άλλο φύλλο σφολιάτας, που θα ψήσετε μετά. Έτσι, θα έχετε 2 δόσεις ολόφρεσκα ζεστά κρουασάν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ