ΑρχικήΑπλά και ΓρήγοραΜπουρεκάκια - πουράκια με φέτα

Μπουρεκάκια – πουράκια με φέτα

Χρόνος: 45 λεπτά + 1 βράδυ αναμονή

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 12 μπουρεκάκια):

6 φύλλα κρούστας (για μπακλαβά)

1 πλάκα τυρί φέτα (225 γρ. περίπου)

100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

μέλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βγάζετε αποβραδίς τα φύλλα κρούστας από την κατάψυξη και τα κρατάτε στο ψυγείο να ξεπαγώσουν για τουλάχιστον ένα βράδυ (ή καλύτερα 24 ώρες). Την επομένη βγάζετε τα φύλλα και τα αφήνετε να ξεπαγώσουν εντελώς, μέσα στην συσκευασία τους, για 1 ώρα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βγάζετε τα φύλλα από την συσκευασία τους μόλις πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε τα μπουρέκια. Τα βάζετε σε καθαρή επιφάνεια και τα κόβετε στη μέση κατά μήκος. Τα τοποθετείτε το ένα πάνω από το άλλο και τα κρατάτε σκεπασμένα με πετσέτα κουζίνας για να μην στεγνώσουν.

Κόβετε την φέτα σε δώδεκα μπαστουνάκια κατά μήκος, πάχους 1 εκ. περίπου. Παίρνετε ένα φύλλο και το αλείφετε με βούτυρο. Τοποθετείτε ένα μπαστουνάκι φέτας στο κάτω μέρος του και διπλώνετε τα πλευρά του από πάνω. Ύστερα τα τυλίγετε σε ρολά. Τα βάζετε ανάρια σε ταψί του φούρνου, ντυμένο με αντικολλητική λαδόκολλα και τα αλείφετε με βούτυρο.

Ψήνετε τα μπουρεκάκια-πουράκια για 15-20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο, για 10 λεπτά, πριν τα σερβίρετε.  Αν θέλετε, τα συνοδεύετε με μέλι. 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ