ΑρχικήEditor's PicksΟι νέες τάσεις στο πρωινό

Οι νέες τάσεις στο πρωινό

Το αγαπημένο γεύμα των Instagrammers, αλλάζει. Τα αβγά μπαίνουν στις σαλάτες, τα δημητριακά αποκτούν προβιοτικά, τα pancakes φτιάχνονται χωρίς αλεύρι και τα λαζάνια κάνουν δυναμικό comeback και δεν θυμίζουν σε τίποτα το comfort food που απολαμβάνουμε στο οικογενειακό τραπέζι.

Από την Νταϊάνα Αζά

Το μεγάλο comeback
«Η μοναδική πρόβλεψη που μπορώ να κάνω, είναι πως τα λαζάνια θα επιστρέψουν δυναμικά στο τραπέζι μας», είχε γράψει πριν μερικούς μήνες η food editor Anna Hezel. Και να που πριν προλάβει να μπει το έτος, το αγαπημένο μας πιάτο έχει ήδη αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του στα μενού των εστιατορίων, όχι μόνο ως κυρίως γεύμα αλλά και ως επιλογή πρωινού, σε πολλές διαφορετικές εκδοχές.

Piece Of Tasty Hot Lasagna Served With A Basil Leaf On A Gray Plate. Italian Cuisine, Menu, Recipe. Homemade Meat Lasagna. Close Up


On-the-go
Το νέο trend που αναμένεται να κατακτήσει την Αμερική μέσα στους επόμενους μήνες είναι το jianbing, μια τραγανή κρέπα που περιέχει αβγά, σάλτσες και διάφορα άλλα υλικά. Παρόλο που αποτελεί εδώ και καιρό το δημοφιλέστερο street breakfast στην Κίνα, παρέμεινε για δεκαετίες άγνωστο στον υπόλοιπο κόσμο. Για καλή μας τύχη, όμως, το σκηνικό ανατρέπεται με τις ΗΠΑ να απολαμβάνουν ήδη jianbing, προσαρμοσμένο στις δυτικές γευστικές προτιμήσεις.

Chinese Jianbing Pancake Being Prepared At A Shanghai Street Mar
Chinese Jianbing Pancake Being Prepared At A Shanghai Street Mar

Pancakes χωρίς αλεύρι
Δεν ακολουθεί την εμμονή για μια ζωή χωρίς επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Αλλά μετά τη διαπίστωση πως pancakes και κρέπες μπορούν να είναι εξίσου υπέροχα χωρίς αλεύρι, αλλά με ξηρούς καρπούς, σπόρους ή και μπανάνες, ένας νέος κόσμος γεννήθηκε μπροστά μας. Και είναι πιο γευστικός και απολαυστικός από ποτέ!

Σαλάτα για πρωινό
Το νέο trend για το πρώτο γεύμα της ημέρας δεν είναι άλλο από τη σαλάτα που, σε αντίθεση με τα δημητριακά, αποτελείται από ολόφρεσκα, μη βιομηχανοποιημένα υλικά, όπως πράσινα λαχανικά, αβγά, ξηρούς καρπούς, φρούτα ή/και –αν θα τη φτιάξετε μόνοι στο σπίτι- τα leftovers της προηγούμενης μέρας.

Fresh Vegetable Salad Bowl Closeup, Healthy Organic Vegetables S

Multifunctional food
Προσπαθώντας να δώσουν σε αυτό το πιάτο περισσότερη θρεπτική αξία, οι εταιρίες άρχισαν να παράγουν δειλά-δειλά νέες εκδοχές των πιο γνωστών δημητριακών, προσθέτοντας προβιοτικά και πεπτικά ένζυμα. Καθόλου άσχημα για ένα πιάτο που συνήθως δεν προσφέρει κάτι στον οργανισμό, πέρα από το να καταπολεμεί, για μερικές ώρες, το αίσθημα της πείνας.

Probiotics Food Concept. Kimchi, Beet Sauerkraut, Sauerkraut, Co

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ