ΑρχικήΑγοράΟ σολομός Findus με πιστοποίηση ASC

Ο σολομός Findus με πιστοποίηση ASC

Ο σολομός Findus με πιστοποίηση ASC κατέχει την επίσημη πρωτιά στην αγορά ψαριών

Έχοντας πάντα ως στρατηγικό πυρήνα της, τη δημιουργία ενός μέλλοντος όπου, τόσο ο άνθρωπος, όσο και ολόκληρος ο πλανήτης θα ευημερούν, η  εταιρεία Findus, μια εκ των μεγαλύτερων εταιρειών κατεψυγμένων τροφίμων της Ευρώπης, ανακοινώνει ότι από τον Νοέμβριο 2020, ο σολομός Findus θα φέρει πια την πιστοποίηση υπεύθυνης υδατοκαλλιέργειας (ASC).

Αυτή η πιστοποίηση αποτελεί την επίσημη πρωτιά της αγοράς, αφού ο σολομός Findus είναι το πρώτο προϊόν στην αγορά που φέρει την πιστοποίηση με το πρότυπο ASC. Συγκεκριμένα, η πιστοποίηση αυτή αποσκοπεί στην ενθάρρυνση της αειφόρου ανάπτυξης της υδατοκαλλιέργειας μέσω της ελαχιστοποίησης των περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων, ενώ περιλαμβάνει συνολικά 9 πρότυπα που καλύπτουν 12 είδη, μεταξύ των οποίων και ο σολομός.

Αναλυτικά, η πιστοποίηση του σολομού της Findus με το πρότυπο ASC πρακτικά σημαίνει ότι ο σολομός τρέφεται με μια σύνθετη διατροφή που αποτελείται από 50% πρωτεΐνες ψαριών και 50% φυτικά προϊόντα. Η τροφή του σολομού κατασκευάζεται από τον ίδιο τον προμηθευτή και αποτελείται κυρίως από ιχθυάλευρα, ιχθυέλαια, λαχανικά, καθώς επίσης και βιταμίνες, μέταλλα. Στη διατροφή του σολομού δεν χρησιμοποιούνται ούτε αντιβιοτικά, ούτε ψάρια της Βαλτικής.

Δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή, υπάρχει κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης από ευαισθητοποιημένους καταναλωτές για ψαρικά υπεύθυνης υδατοκαλλιέργειας, η πιστοποίηση ASC επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε ψάρια όπως ο σολομός Findus, o οποίος θεσπίζει περιβαλλοντικές αρχές και βέλτιστες πρακτικές στα εκτροφεία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η πιστοποίηση ASC θα είναι σύντομα υποχρεωτική για όλους τους προμηθευτές ψαριών σε μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής και, ως εκ τούτου, η πιστοποίηση αυτή για το προϊόν αλλά και την εταιρεία Findus, αποτελεί μια τεράστια επιτυχία, που συμβάλλει ενεργά στη διάθεση ποιοτικών κατεψυγμένων ψαριών στην αγορά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ