ΑρχικήΑγοράMount Athos Area Kouzina 2016

Mount Athos Area Kouzina 2016

Με άρωμα κυπριακό το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός της Χαλκιδικής

Ένα τριήμερο γεμάτο γεύσεις από τη Χαλκιδική, τοπία μοναδικού φυσικού κάλλους, πολιτιστικούς και θρησκευτικούς θησαυρούς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλοι όσοι συμμετείχαν στο Mount Athos Area Kouzina 2016, το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς. Κατά την 3ήμερη παραμονή στην περιοχή της Αρναίας, τα μέλη της κυπριακής αποστολής έζησαν τη ζεστασιά και την απερίγραπτη φιλοξενία των ανθρώπων που με ιδιαίτερο ζήλο και αγάπη μοιράστηκαν τις γαστρονομικές παραδόσεις τους.

Ανάμεσα στα μέλη της κυπριακής αποστολής και ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας (Κύπρος), που έδωσε το παρών του αφήνοντας το στίγμα της πλούσιας κυπριακής παραδοσιακής κουζίνας.

«Στα πλαίσια της ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών γύρω από τα τοπικά προϊόντα άλλων χωρών και με στόχο την ευρύτερη προώθηση των παραδοσιακών εγχώριων προϊόντων, τα οποία αποτελούν πυρήνα των δραστηριοτήτων του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, συμμετείχε έμπρακτα με την δική του αποστολή» δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Άννα Κοσμά τονίζοντας όταν εκτός από τους δημοσιογράφους στην αποστολή ήταν και ο Chef Χρίστος Χριστοδούλου που μπήκε στις κουζίνες και εντυπωσίασε τους συναδέλφους του, αλλά και όλους όσοι δοκίμασαν τα πιάτα του, τα οποία είχαν έντονο κυπριακό άρωμα. Μάλιστα, η έκπληξη ήταν ιδιαίτερα μεγάλη όταν στην κουζίνα ενός εστιατορίου ο σεφ βρήκε κυπριακό χαλλούμι «Βουγιουκλάκη», που το εργοστάσιο τους στεγάζεται στη Σκαρίνου όπου είναι και τα κεντρικά γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας.

Το Mount Athos Area KOUZINA 2016, το οποίο πραγματοποιείται για ένα ολόκληρο μήνα, από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου είναι φέτος χωρισμένο σε 5 εβδομαδιαίες θεματικές ενότητες :

Στην αρχαιοελληνική Κουζίνα,
Στη θαλασσινή Κουζίνα,
Στη μοναστηριακή Κουζίνα,
Στη μικρασιατική / ποντιακή Κουζίνα και
Στη μεσογειακή Κουζίνα, η οποία, όπως προαναφέρθηκε, είναι αφιερωμένη στην Κύπρο και τη γαστρονομική της κληρονομιά.
Η Κυπριακή αποστολή συμμετείχε στην πρώτη εβδομάδα που ήταν αφιερωμένη στην αρχαιοελληνική κουζίνα.

Με την άφιξη της η αποστολή έτυχε θερμής υποδοχής από την διευθύντρια μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων του Οργανισμού κ. Μαρία Παππά και στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στην πανέμορφη Αρναία, μια πόλη σημαντική για τον τοπικό πληθυσμό αλλά και τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή.

Για όσους θα βρεθούν στη περιοχή τους προκαλούμε να συμμετέχουν σε ένα από τα τουριστικά και γαστρονομικά πακέτα για τα οποία πληροφορίες θα βρουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού

Η διοργάνωση τελείται υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Κύπρου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ