ΑρχικήΑγοράΕπιβράβευση για την digital εκστρατεία Lurpak ''Bake Up Some Optimism''

Επιβράβευση για την digital εκστρατεία Lurpak ”Bake Up Some Optimism”

Αργυρό βραβείο στα Cyprus Retail Excellence Awards 2020

Το αργυρό βραβείο στην κατηγορία «Ενέργειες Προβολής, Προώθησης & Επικοινωνίας – Digital Εκστρατεία» στα Cyprus Retail Excellence Awards 2020, απέσπασε η digital εκστρατεία του βουτύρου Lurpak ”Bake Up Some Optimism”.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη βράβευση για το brand του Ομίλου ipH Iakovos Photiades Foodstuff Suppliers Ltd αφού η εκστρατεία, που διαμορφώθηκε σε συνεργασία με το digital agency, Base Element, “Bake Up Some Optimism” έτρεξε κατά τη διάρκεια μίας πρωτόγνωρης περιόδου, αυτής του πρώτου lockdown της πανδημίας του κορωνοϊού και είχε ως στόχο να συμβάλει στη βελτίωση της ψυχολογίας των συμπολιτών μας.

Για ένα brand όπως το Lurpak, το οποίο έχει πιστούς φίλους και ακόλουθους, δεν θα μπορούσε παρά η αντίδραση να ήταν άμεση, με σχεδιασμό και υλοποίηση μιας digital εκστρατείας με πολλές επιμέρους δράσεις, οι οποίες ξεκίνησαν από τις πρώτες μέρες του lockdown και ολοκληρωθήκαν στα μέσα Μαΐου 2020, όταν και έληξε η πρώτη περίοδος των περιορισμών.

Με βάση και τα δεδομένα που ίσχυαν εκείνη την περίοδο, η παρουσία του Lurpak στα Social Media επικεντρώθηκε στη μαγειρική στο σπίτι, μία μεγάλη τάση που καταγράφηκε εκείνη την περίοδο. Παράλληλα, το Lurpak έτρεξε ένα μεγάλο διαγωνισμό σε Facebook και Instagram, καλώντας τους καταναλωτές να μαγειρέψουν σπιτικό φαγητό με Lurpak και να ανεβάσουν τη φωτογραφία στα συγκεκριμένα Social Media. Η εκστρατεία υποστηρίχθηκε από πολλούς foodie digital influencers, από τον δημοφιλή σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου αλλά και τον food celebrity Σάββα Πούμπουρα. Αξίζει να σημειωθεί πως το Lurpak ήταν το πρώτο και μοναδικό brand φαγητού στην Κύπρο που έκανε live cooking sessions στο Facebook και στο Instagram, μπαίνοντας ουσιαστικά μέσα στα σπίτια των καταναλωτών και επιτυγχάνοντας real time engagement με τους φίλους της μαγειρικής και του Lurpak. 

Τα αποτελέσματα της βραβευμένης, πλέον, εκστρατείας ήταν εντυπωσιακά: 

  • 347.000 άνθρωποι είδαν τουλάχιστον μία φορά μία δημοσίευση του Lurpak στα Social Media
  • Τα συνολικά impressions ξεπέρασαν τα 4.000.000
  • Τα videos ξεπέρασαν τα 790.000 views σε Facebook & Instagram
  • Οι αλληλεπιδράσεις ξεπέρασαν τις 800.000

Η βράβευση στα Cyprus Retail Excellence Awards 2020, τα οποία αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις βέλτιστες πρακτικές και την επιχειρηματική αριστεία στο κυπριακό εμπόριο προϊόντων και υπηρεσιών, αποτελεί για την ομάδα του Lurpak την καλύτερη επιβεβαίωση, ότι έβαλε κι αυτή το λιθαράκι της ώστε να ξεπεράσουμε, ως κοινωνία, όσο το δυνατό πιο ανώδυνα μία πολύ δύσκολη περίοδο.

Το γεγονός ότι οι υποψηφιότητες στα Cyprus Retail Excellence Awards 2020 αξιολογούνται και κρίνονται από πολυμελή Κριτική Επιτροπή, την οποία συνθέτουν εκπρόσωποι των φορέων του χώρου, έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη της αγοράς, ακαδημαϊκοί και εμπειρογνώμονες, καταδεικνύει και την αξία της συγκεκριμένης διάκρισης.

Στην Κύπρο το Lurpak® εισάγεται και διανέμεται από την ipH Iakovos Photiades Foodstuff Suppliers Ltd.

Το βούτυρο Lurpak®  παράγεται στη Δανία και διατίθεται σε 95 χώρες. Φτιάχνεται από φυσικά συστατικά και με 100%  φρέσκο γάλα. Για την παραγωγή του παγκοσμίου φήμης βουτύρου συνδυάζονται παραδοσιακές μέθοδοι και υπερσύγχρονες τεχνολογίες. Μέσα στο 2020 πωλήθηκαν συνολικά 115,000 τόνοι Lurpak®, που μεταφράζεται σε 460 εκατομμύρια συσκευασίες βουτύρου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ