ΣΥΜΒΟΥΛΕΣΠώς θα εξουδετερώσεις τις άσχημες μυρωδιές από την κουζίνα

Πώς θα εξουδετερώσεις τις άσχημες μυρωδιές από την κουζίνα

Η εξουδετέρωση των άσχημων μυρωδιών στην κουζίνα μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, χρησιμοποιώντας φυσικά ή χημικά προϊόντα.

Εδώ είναι μερικές αποτελεσματικές μέθοδοι:

Φυσικές Μέθοδοι

  1. Ξύδι: Τοποθέτησε ένα μπολ με ξύδι στον πάγκο της κουζίνας ή βράσε ένα μείγμα από νερό και ξύδι. Το ξύδι έχει την ιδιότητα να απορροφά τις οσμές.
  2. Μαγειρική Σόδα: Τοποθέτησε μπολ με μαγειρική σόδα σε διάφορα σημεία της κουζίνας. Η σόδα απορροφά τις δυσάρεστες μυρωδιές.
  3. Λεμόνι: Κόψε ένα λεμόνι στη μέση και τοποθέτησε το στις προβληματικές περιοχές. Μπορείς επίσης να βράσεις φέτες λεμονιού σε νερό.
  4. Κανέλα και γαρύφαλλο: Βράσε νερό με κανέλα και γαρύφαλλο. Αυτό θα δώσει μια ευχάριστη μυρωδιά στην κουζίνα και θα καλύψει τις άσχημες οσμές.
  5. Καφές: Τοποθέτησε φρέσκους κόκκους καφέ ή χρησιμοποιημένο καφέ σε ένα μπολ. Ο καφές είναι γνωστός για την απορρόφηση των οσμών.

Χημικές Μέθοδοι

  1. Αποσμητικά χώρου: Χρησιμοποίησε αποσμητικά χώρου που είναι ειδικά σχεδιασμένα για την κουζίνα.
  2. Ενεργός Άνθρακας: Τοποθέτησε πακέτα ενεργού άνθρακα σε διάφορα σημεία της κουζίνας. Είναι πολύ αποτελεσματικός στην απορρόφηση των οσμών.
  3. Σπρέι αποσμητικών με αιθέρια έλαια: Φτιάξε ή αγόρασε σπρέι που περιέχουν αιθέρια έλαια όπως λεβάντα, μέντα, ή πορτοκάλι.

Πρόληψη

  1. Καλός αερισμός: Εξασφάλισε ότι η κουζίνα αερίζεται καλά κατά τη διάρκεια και μετά το μαγείρεμα. Ανοίγοντας τα παράθυρα ή χρησιμοποιώντας απορροφητήρα μπορεί να βοηθήσει πολύ.
  2. Καθαρισμός: Διατήρησε την κουζίνα καθαρή, ειδικά τους κάδους απορριμμάτων και τις αποχετεύσεις. Χρησιμοποίησε χλωρίνη ή άλλα απολυμαντικά για να αποτρέψεις την ανάπτυξη μικροβίων.
  3. Απορριμματοφόρος με καπάκι: Χρησιμοποίησε απορριμματοφόρο με καλό καπάκι για να αποτρέψεις τις οσμές από τα απορρίμματα.

Αυτές οι μέθοδοι μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση ή εξάλειψη των άσχημων μυρωδιών από την κουζίνα και να διατηρήσουν έναν ευχάριστο και φρέσκο χώρο

Δείτε Επίσης