ΑρχικήΠουλερικάΚοτόπουλοΚοτόπουλο με βατόμουρα και κάρι φάβας με καρύδια

Κοτόπουλο με βατόμουρα και κάρι φάβας με καρύδια

Μία συνταγή από τον Σεφ Κυριάκο Κυριάκου.

Συστατικά
1 μέτριο κοτόπουλο, τεμαχισμένο,
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη,
1 φλ. κόκκινο, ξηρό κρασί,
1 φλ. ανάμικτα βατόμουρα (φρούτα του δάσους) + ½ φλ. επιπλέον για γαρνίρισμα,
2 κλαράκια φρέσκο φασκόμηλο,
2 φλ. χυμό βατόμουρων (έτοιμο ή από αλεσμένα και σουρωμένα ανάμικτα βατόμουρα,
1 κουταλιά κορν φλάουερ,
Αλάτι, πιπέρι.
Κάρι φάβας:
2 φλ. φάβα (λουβάνα),
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο,
1/4 φλ. βαλσαμικό ξίδι,
1 κουταλάκι κάρι,
½ φλιτζάνι καρυδόψιχα τεμαχισμένη,
Αλάτι, πιπέρι.
Βήματα

Βάζετε τις φακές σε μια μικρή κατσαρόλα, τις σκεπάζετε καλά με νερό και τις αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.Ζεσταίνετε το λάδι σε μια άβαθη, πλατύστομη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε το κοτόπουλο, δυναμώνετε τη φωτιά και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει καλά, παντού. Ρίχνετε μέσα τα βατόμουρα, τα αφήνετε να μαραθούν και να κατεβάσουν το χυμό τους και σβήνετε το φαγητό με το κρασί. Προσθέτετε το φασκόμηλο, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το σιγοψήνετε μέχρι να μαλακώσει και να εξατμιστούν όλα τα υγρά του.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα το χυμό βατόμουρων στον οποίο διαλύσατε το κορν φλάουερ, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Στο μεταξύ, στραγγίζετε τις φακές και τις κρατάτε στην άκρη. Ξεπλένετε και σκουπίζετε την κατσαρόλα και σοτάρετε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει. Ρίχνετε μέσα το βαλσαμικό ξίδι και το αφήνετε να εξατμιστεί και να μείνει το 1/3 περίπου. Προσθέτετε τη καρυδόψιχα και το κάρι, τα ανακατεύετε καλά και επιστρέφετε μέσα τις φακές. Αλατοπιπερώνετε το φαγητό και συνεχίζετε το ανακάτεμα για να σμίξουν όλα τα υλικά. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του γαρνιρισμένο με τα επιπλέον μούρα και το συνοδεύετε με το κάρι φάβας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ