Αν είσαι φαν της καρύδας, αυτό το κάρι θα σου προκαλέσει εθισμό. Πλούσιο, όχι μόνο σε γάλα καρύδας αλλά και σε αποξηραμένη μορφή, είναι πολύ μυρωδάτο και ένα από τα ευκολότερα στη μέθοδο παρασκευής του.

Σημείωση: Ανάλογα με την πυκνότητα του γάλακτος καρύδας που θα χρησιμοποιήσεις, η σος μπορεί να σου βγει λίγο αραιή. Αν συμβεί αυτό διαλύεις 1 κουταλάκι κορν φλάουαρ σε λίγο νερό και το προσθέτεις στο φαγητό για να δέσει καλύτερα.

Το «ρέντανγκ» είναι τρόπος μαγειρέματος κρέατος στη Μαλαισία και Ινδονησία και μπορεί να παρασκευαστεί με κοτόπουλο ή μοσχάρι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντί μπούτια, ολόκληρο κοτόπουλο με κόκαλα, τεμαχισμένο σε 8 – 10 κομμάτια. Απλά πρέπει να το ψήσεις περισσότερη ώρα. Παραδοσιακά είναι ένα κάρι σχετικά στεγνό. Ψήνεις με ανοιχτή κατσαρόλα μέχρι το γάλα καρύδας να χάσει το νερό του. Παλιά ήταν τρόπος να διατηρούν το κρέας μιας και τα μπαχαρικά το διατηρούσαν για καιρό. Το αυθεντικό ρέντανγκ είναι ιδιαίτερα καυτερό αλλά σε αυτή την εκδοχή, σου εγγυώμαι δεν θα σου καούν τα σωθικά!