Το νόστιμο ή αν θέλετε το ωραίο σε αυτό το πιάτο, είναι η αντίθεση των γεύσεων αφού συνδυάζει υλικά που συναντάμε μόνο στη Mεσόγειο. Υλικά όπως το χαλλούμι, το ελαιόλαδο, ο βασιλικός αλλά και το βαλσαμικό ξίδι που το καραμελώνω και δικαίως έχει τον πρωταγωνιστικό αλλά και καθοριστικό ρόλο σ’ αυτή τη δημιουργία μου.

TIPS
Μη χαράξετε μέχρι κάτω τα ντοματίνια γιατί θα σας σπάσουν. Καλύτερο είναι να παραμείνουν ολόκληρα γιατί έτσι είναι και πιο όμορφα. Ξεκινήστε από το κάτω μέρος τους και χαράξτε προσεκτικά μέχρι πάνω και σταματήστε λίγο πριν το κοτσανάκι τους.
Όσο πιο πολύ αφήσετε τη σάλτσα στη φωτιά τόσο πιο πολύ θα καραμελώνει, γι’ αυτό έχετε έγνοια στο ψήσιμο. Αν τη θέλετε πιο πηχτή τότε καλύτερα είναι να την ψήσετε περισσότερο. Μόνο φροντίστε να την ανακατεύετε συνεχώς για να μην σας αρπάξει.
Τη συγκεκριμένη ιδέα θα μπορούσαμε να τη φτιάξουμε επίσης με το να ψήσουμε το χαλλούμι είτε στη σχάρα, είτε ακόμη και να το τηγανίσουμε. Απλά θα ανεβάσουμε κατά πολύ τη θερμιδική αξία του πιάτου. Εγώ όμως οφείλω να σας προτείνω διαφορετικές ιδέες, γι’ αυτό αν προτιμάτε το τηγανητό χαλλούμι φτιάξτε το. Ομολογώ ότι η γεύση είναι πολύ πιο καλύτερη!