Ντομάτα

Για να ωριμάσουν οι ντομάτες σας, μπορείτε να τις βάλετε σε μια χαρτοσακούλα με μια ώριμη ντομάτα. Και για να ωριμάσει η μπανάνα σας, πάλι σε σακούλα μαζί με ένα μήλο να τη βάλετε.

Αν σας περίσσεψε ντομάτα από κονσέρβα μην την πετάξετε. Αποθηκεύστε την σε παγοκύστες, δημιουργώντας έτσι παγάκια ντοματοχυμού, έτοιμα για χρήση.

Πως να διατηρήσετε τις ντομάτες περισσότερο καιρό φρέσκες; Η λύση είναι απλή. Αποθηκεύστε τις ντομάτες σας με τα κοτσάνια προς τα κάτω. Ο λόγος; Οι ντομάτες επηρεάζονται από τη ζέστη και όχι τον ήλιο, έτσι στη θέση αυτή η θερμότητα επηρεάζει λιγότερο το ευαίσθητο μέρος του κοτσανιού.

Για να ξεφλουδίσετε εύκολα τις ντομάτες βάλτε τις για ένα λεπτό σε νερό που βράζει.

Αν θέλετε να φτιάξετε μια ντοματοσαλάτα, αλλά οι ντομάτες που θα χρησιμοποιήσετε είναι πολύ ώριμες και μαλακές, δεν έχετε παρά να τις βυθίσετε για μισή ώρα σε παγωμένο και αλατισμένο νερό. Με αυτό τον τρόπο, οι ντομάτες θα σφίξουν.

Σας αρέσει να μαγειρεύετε τα γιαχνιστά και να φτιάχνετε σάλτσα για μακαρονάδες με φρέσκιες ντομάτες, τριμμένες ή αλεσμένες στο πολυμίξερ. Όμως η σάλτσα σας βγαίνει κάπως… χλωμή. Προσθέστε μέσα και μια κουταλίτσα πελτέ ντομάτας. Όχι μόνο θα κοκκινίσει η σάλτσα, αλλά θα αρωματιστεί και θα μυρίζει περισσότερο… ντομάτα.