Μαχαιροπήρουνα

Για να γυαλίσουν τα μαχαιροπήρουνα τα βουτάτε σε ζεστό νερό με ξύδι και τα σκουπίζετε εάν είναι ασημένια βάζετε στο νερό σόδα και τα τρίβετε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Τα ξεπλένετε και τα σκουπίζετε.

Μυρωδιές

Για να αποφύγετε τις δυσάρεστες μυρωδιές από το καθημερινό μαγείρεμα: Μπορείτε να βράσετε κανέλα και γαρίφαλο (μπαχαρικά) σε ένα μπρίκι. Επίσης, μπορείτε να βάλετε μια φλούδα πορτοκάλι στο μάτι της κουζίνας. Προσοχή όταν βάζετε τη φλούδα στο μάτι θα είναι ζεστό, αλλά κλειστό.

Για να εξουδετερώσετε τη μυρωδιά του καμένου στην κουζίνα σας , βράστε για λίγα λεπτά ένα λεμόνι κομμένο σε ροδέλες σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό.
Για να δημιουργήσετε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα στο δωμάτιό σας , βάλτε μία κατσαρόλα με βραστό ξύδι στο κέντρο του δωματίου. Το ξίδι θα εξουδετερώσει τις δυσάρεστες μυρωδιές .

Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε ψάρια ή κρεμμύδια περάστε τα δάχτυλά σας με αλάτι. Δεν θα κολλάνε μετά το καθάρισμα και δεν θα μυρίζουν δυσάρεστα .

Η ενοχλητική και έντονη μυρωδιά του πεπονιού μέσα στο ψυγείο, μπορεί να εξουδετερωθεί , εάν σε ένα από τα ράφια του ψυγείου τοποθετήσετε ένα μπαστουνάκι κανέλας ή αφήστε για μερικές μέρες ένα μπολάκι με ξίδι. Τόσο η κανέλα όσο και το ξίδι έχουν την ιδιότητα να απορροφούν όλες τις μυρωδιές.

Συμβαίνει συχνά το νερό της βρύσης να μυρίζει χλώριο . Για να περιοριστεί η έντονη μυρωδιά χλωρίου , ένας απλός τρόπος είναι όταν γεμίζετε τα μπουκάλια, να τα αφήνετε για μερικές ώρες χωρίς καπάκι μέσα στο ψυγείο .

Οι βαλίτσες σας μυρίζουν κλεισούρα; Λίγες μέρες πριν τις χρησιμοποιήσετε , βάλτε στο εσωτερικό της κάθε μίας 2-3 κύβους ζάχαρη και ξανακλείστε τις. Η ζάχαρη θα απορροφήσει την υγρασία και η δυσάρεστη μυρωδιά μέσα στη βαλίτσα θα εξαφανιστεί.

Μυρίζει άσχημα το σιφώνι του νεροχύτη; Ρίχνετε 2 κουταλιές μαγειρική σόδα σε σκόνη στο σιφώνι και μετά μισό φλιτζάνι ξύδι. Αφήνουμε να περάσουν δυο λεπτά και ανοίγετε την βρύση να τρέξει αρκετά. Επαναλαμβάνετε εφόσον χρειάζεται.
Μπρούτζινα

Για να καθαρίσετε μπρούτζινα είδη (ορειχάλκου) κόψτε ένα λεμόνι στα δύο, προσθέστε του αρκετό αλάτι και τρίψτε τα σκεύη σας με αυτό. Μετά, τρίψτε τα με νωπό πανί.

Μάρμαρα

Αν το μάρμαρο είναι πολύ λερωμένο, διαλύετε στο νερό λίγο σαπούνι Μασσαλίας σε σκόνη. Αφού το πλύνετε, θα πρέπει να το ξεβγάλετε και να το τρίψετε με ένα στεγνό μάλλινο πανί, για να εξαφανίσετε τυχόν θαμπάδες. Μη χρησιμοποιήσετε ποτέ χλωρίνη ή άλλα καυστικά απορρυπαντικά για να καθαρίσετε μαρμάρινες επιφάνειες.

Τα μάρμαρα στο δάπεδό σας ή στο τζάκι σας θα αποκτήσουν καινούρια λάμψη, αν τα τρίβετε μία φορά το μήνα με ένα λάδι για μωρά. Χάρη σε αυτή την κίνηση, θα μένουν καθαρά για πιο πολύ καιρό.

Η καλύτερη προστασία των μαρμάρων είναι να τα περάσετε με διαφανές ματ βερνίκι, που μειώνει την απορροφητικότητά τους . Επειδή όμως το βερνίκι αυτό δεν είναι αιώνιο και σιγά – σιγά φεύγει, καλό είναι κάθε 5-6 χρόνια να το ανανεώνετε. Στο μεταξύ, για να καθαρίζετε τις μαρμάρινες επιφάνειες, χωρίς να ανησυχείτε για τα σημεία όπου έχει φθαρεί το βερνίκι, χρησιμοποιείτε σκέτο νερό και ένα καθαρό πανί.