Λεμόνι

Για να διπλασιάσετε το χυμό των λεμονιών που στύβετε, το μόνο που χρειάζεται είναι τα αποθηκεύετε σε ένα βάζο με νερό και μετά θα δείτε τα θεαματικά αποτελέσματα στο στύψιμο.

Πως μπορείτε κυριολεκτικά να ξεζουμίσετε ένα λεμόνι; Η απάντηση είναι απλή. Αν θέλετε να πάρετε τη διπλάσια ποσότητα από αυτή που συνήθως παίρνετε όταν στύβετε ένα λεμόνι δεν έχετε παρά να το βάλετε στο φούρνο των μικροκυμάτων για 15 δεύτερα πριν το στύψετε. Τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά.

Για να έχετε χυμό λεμονιού όλο το χρόνο, στύψτε μερικά λεμόνια και βάλτε το χυμό τους σε θήκες από παγάκια.

Λαχανικά

Πως να διατηρήσετε το έντονο πράσινο χρώμα στα λαχανικά σας όταν μαγειρεύετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε ελάχιστη ζάχαρη όταν τα βράζετε ή τα μαγειρεύετε και το έντονο πράσινο χρώμα θα διατηρηθεί ζωντανό.

Τα λαχανικά διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο αν τα βάλετε σε χαρτοσακούλα.
Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να πλένονται καλύτερα τα λαχανικά είναι να γεμίζετε μια λεκάνη με νερό, να ρίχνετε αλάτι και ξίδι και να τα βυθίζετε μέσα για 5 λεπτά. Tο μείγμα αυτό απομακρύνει πιο γρήγορα τα χώματα και τα μικρά έντομα που βρίσκονται συνήθως πάνω στα φύλλα τους.

Για να διατηρήσετε τα λαχανικά σας πιο δροσερά και για περισσότερο καιρό βάλτε τα στο ειδικό συρτάρι του ψυγείου σας και δίπλα τους τοποθετήστε ένα μικρό σφουγγαράκι πολύ βρεγμένο. Όλα τα λαχανικά, όταν μπαίνουν στο ψυγείο, χάνουν μέρος της υγρασίας τους το σφουγγαράκι όμως θα τους παρέχει λίγη υγρασία, με αποτέλεσμα να διατηρούνται πιο δροσερά και φρέσκα.

Λιαστές ντομάτες

Αν οι λιαστές σας ντομάτες είναι λίγο σκληρές μπορείτε να τις αχνίσετε για λίγο και θα γίνουν μαλακές και εύγευστες.

Λουβιά τα μαυρομάτικα

Ποικιλία των φασολιών που βράζουν πολύ πιο εύκολα από τα απλά άσπρα φασόλια και είναι πολύ προσφιλή σε μας, τους λαούς της Ιβηρικής Χερσονήσου (ιδιαίτερα την Πορτογαλία) και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, αλλά και τις Ινδίες. Υπάρχει η κακή συνήθεια  μετά την πρώτη βράση, επειδή το νερό τους μαυρίζει, να αλλάζεται: Δηλαδή, στραγγίζονται και μπαίνουν στην κατσαρόλα με φρέσκο νερό. Όμως, με την πρώτη βράση, πολλά ιχνοστοιχεία τους διαλύονται στο ζεστό νερό και… παίρνουν το δρόμο για το νεροχύτη. Γι’ αυτό, είναι καλύτερα να μουλιάζονται σε κρύο νερό πρώτα, όπως τα άσπρα φασόλια, να στραγγίζονται και να μπαίνουν στην κατσαρόλα με κρύο νερό και χυμό λεμονιού για να βράσουν.