Καφετιέρα

Για να καθαρίσετε την καφετιέρα του γαλλικού, γεμίστε τη με νερό, ρίξτε μέσα 1 ή 2 κουταλιές σόδα φαγητού και αφήστε τη να βράσει και να περάσει μέσα στην κανάτα.

Καστόρινα παπούτσια

Οι λεκέδες στα καστόρινα παπούτσια καθαρίζουν με ψίχα ψωμιού.

Καθαριστικό

Βάλτε σε ένα μπολ 4 κουταλιές σόδας και 4 φλιτζάνια ζεστό νερό και θα έχετε ένα καθαριστικό για κάθε χρήση. Το ίδιο θα συμβεί αν ρίξετε λίγη μαγειρική σόδα σε ένα βρεγμένο πανί.

Καθρέφτες

Αν υπάρχουν στους καθρέφτες ή στα τζάμια σας στίγματα που επιμένουν, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να τα διώξετε με φυσικού τρόπους. Τρίψτε το σημείο που χρειάζεται με ένα πανί στο οποίο έχετε ρίξει λίγο χυμό φρέσκου λεμονιού ή λίγο ξίδι και στη συνέχεια περάστε το με ένα καθαρό πανί. Το κιτρικό οξύ του λεμονιού και το οξικό οξύ του ξιδιού είναι ουσίες διαλυτικές που σας απαλλάσσουν από τα αντιαισθητικά σημάδια.

Κατσαρόλα

Εάν η καινούρια σας ανοξείδωτη κατσαρόλα έχει λεκέδες και στίγματα από νερό ρίξτε μέσα λίγες σταγόνες ξίδι και με ένα σφουγγάρι περάστε όλη την επιφάνεια. Ξεπλύνετε, σκουπίστε και θαυμάστε τα αποτελέσματα.

Κόλλησε το φαγητό στην κατσαρόλα; Για να την καθαρίσετε, γεμίστε
την με νερό με απορρυπαντικό πιάτων και αφήστε την όλη νύχτα. Το επόμενο πρωί, βάλτε τη στη φωτιά, μέχρι να καθαρίσει εύκολα.

Για να καθαρίσετε χωρίς τρίψιμο τον καμένο πάτο της κατσαρόλας, βάζετε ένα κομμένο κρεμμύδι να βράσει για λίγα λεπτά.

Ένας εύκολος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις λαδιές που μένουν στην κατσαρόλα ή στο τηγάνι είναι να βάλετε κατά το πλύσιμο μαγειρική σκόνη. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

Καταψύκτης

Αν χρειάζεται να ξεπαγώνετε τον καταψύκτη σας συχνά, σημειώστε έναν τρόπο, που θα κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη. Όταν τον ξεπαγώσετε, αλείψτε ή ψεκάστε τον με λίγο φυτικό λάδι. Ο πάγος θα βγαίνει σχεδόν μόνος του μετά.

Καλοριφέρ

Για να μην ξεραίνεται ο αέρας στα δωμάτια από την πολλή θέρμανση, βάζετε πάνω σε ένα καλοριφέρ ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό στο οποίο θα έχετε ρίξει λίγη φλούδα πορτοκαλιού, μερικά μοσχοκάρφια ή ένα μπαστουνάκι κανέλα.

Κλεισούρα

Αν τα ντουλάπια της κουζίνα σας μυρίζουν κλεισούρα, βράστε ένα φλιτζάνι φρέσκο γάλα και βάλτε το στο χαμηλότερο ράφι του ντουλαπιού. Κλείστε καλά την πόρτα και αφήστε το γάλα να κρυώσει. Όταν κρυώσει και ανοίξετε την πόρτα θα διαπιστώσετε ότι η μυρωδιά της κλεισούρας θα έχει εξαφανιστεί .

Κερί

Κερί που έσταξε σε κηροπήγια ή άλλα αντικείμενα, βγαίνει πολύ εύκολα, αν τα τοποθετήσετε στη κατάψυξη μερικές ώρες.