Γλυκό φλούδα νεράντζι

Συστατικά
20 νεράντζια,
2 ½ κιλά ζάχαρη,
2 ½ φλ. νερό,
2 ½ κουταλιές χυμό λεμονιού.
Βήματα

Περνάτε τα νεράντζια από ψιλό τρίφτη για να αφαιρέσετε μια λεπτή στρώση από το εξωτερικό της φλούδας τους. Ύστερα, τα κόβετε στα τέσσερα και αφαιρείτε τη χυμώδη ψίχα τους και τις ίνες τους, για να μείνει μόνο η φλούδα με το εσωτερικό άσπρο μέρος της. Τα τυλίγετε σε ρολά και ύστερα τα περνάτε με χοντρή βελόνα και χοντρή άσπρη κλωστή (κουβαρίστρα) όπως ένα κολιέ, σφικτά το ένα ρολό δίπλα στο άλλο, για να στερεωθούν (στις άκρες τυλίγετε τα ρολά με κλωστή για να μην ξεφύγουν στο ψήσιμο).

Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει, τα αφήνετε να κοχλάσουν και τα βράζετε για 5 λεπτά. Ύστερα, τα στραγγίζετε και τα Την ίδια μέρα τα στραγγίζετε και αλλάζετε το νερό τους με φρέσκο νερό 2 φορές ακόμη, χωρίς να τα ξαναβράσετε. Την επομένη μέρα, και τη μεθεπόμενη, αλλάζετε ξανά το νερό τους για 2 φορές, χωρίς να τα ξαναβράσετε (ο λόγος είναι για να ξεπικρίσουν τα φρούτα).

Την τέταρτη μέρα, αλλάζετε το νερό τους και τα βάζετε στη φωτιά. Τα αφήνετε να κοχλάσουν μέχρι να μαλακώσουν (όταν τα τρυπάτε με οδοντογλυφίδα να μην βρίσκετε αντίσταση). Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ύστερα, τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέσα τη ζάχαρη και το νερό. Τα αφήνετε για 3 περίπου ώρες να λιώσει η ζάχαρη και ύστερα τα βράζετε σε δυνατή φωτιά και 10 λεπτά. Την επομένη μέρα τα ξαναβράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι (όταν ρίχνετε μερικές σταγόνες σε ένα ποτήρι με παγωμένο νερό να κάνει μπαλίτσες πριν διαλυθεί) και προσθέτετε το χυμό του λεμονιού. Αφήνετε να πάρει μια βράση και μεταφέρετε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ