ΑρχικήΦαγητάΣαλάτεςΧειµερινή σαλάτα µαρινάτη µε λάχανο και καρότο

Χειµερινή σαλάτα µαρινάτη µε λάχανο και καρότο

 

 

Συστατικά
1 µέτριο λάχανο,
1 πιπεριά (κίτρινη, πορτοκαλί ή κόκκινη), κοµµένη σε πολύ λεπτές λωρίδες,
2-3 µέτρια καρότα,
1/3 φλ. παστά κράνµπερι ή σταφιδάκια.
2 φλ. νερό,
3 ½ κοφτά κουταλάκια αλάτι,
1/3 φλ. ζάχαρη,
1/3 φλ. άσπρο ξίδι,
1/3 φλ. ελαιόλαδο,
2 σκελίδες σκόρδο τριµµένες.
Βήματα

Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και όταν κοχλάσει το αποσύρετε από τη φωτιά. Ανακατεύετε µέσα το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξίδι και το ελαιόλαδο µέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αλάτι. Ύστερα ανακατεύετε µέσα τα τριµµένα σκόρδα (αν τα βάλετε όταν το νερό είναι πολύ καυτό θα µαυρίσουν). Κρατάτε τη µαρινάτα στην άκρη.

Κόβετε σε πολύ λεπτές λωρίδες το λάχανο (αν το πολυµίξερ σας έχει ειδικό εξάρτηµα/λεπίδα ή αν έχετε το εργαλείο «µαντολίνο» η δουλειά γίνεται σε ελάχιστα λεπτά. Αν όχι, το κόβετε µε µαχαίρι). Περνάτε τα καρότα από τον τρίφτη για να βγουν σε µπαστουνάκια. Τα βάζετε µε το λάχανο, την πιπεριά και τα κράνµπερι (ή τα σταφιδάκια) σε ένα µπολ και τα ανακατεύετε καλά.

Μεταφέρετε τη σαλάτα σε ένα µεγάλο βάζο και τα περιχύετε µε τη µαρινάτα (αν είναι ακόµα χλιαρή ή και λίγο ζεστή, δεν πειράζει). Τη συµπιέζετε µέσα στο βάζο µε ένα κουτάλι, για να βγει η µαρινάτα στην επιφάνεια. Σκεπάζετε το βάζο, το βάζετε στο ψυγείο και την κρατάτε για 4-5 ώρες. ∆ιατηρείτε στο ψυγείο µέχρι και 1 βδοµάδα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ