ΑρχικήΓλυκάΚρέμεςΚρέµα µαστίχα µε λουκούµι

Κρέµα µαστίχα µε λουκούµι

Συστατικά
½ λίτρο (2 φλ.) κρέµα γάλακτος
2-3 κουταλιές (ανάλογα µε τη γεύση σας) γλυκό µαστίχα (υποβρύχιο) από βαζάκι
50 γρ. (1/4 φλ.) ζάχαρη
5 κρόκοι µεγάλων αβγών
3 φλ. λουκούµια άρωµα τριαντάφυλλο, κοµµένα σε κύβους/ζάρια (για να αφαιρέσετε τη ζάχαρη άχνη τους, τα βουτάτε πρώτα σε κρύο νερό και τα στεγνώνετε)
Βήματα

Χτυπάτε καλά τους κρόκους µε τη ζάχαρη µέχρι να ξασπρίσουν. Ταυτόχρονα ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι την κρέµα γάλακτος µέχρι µόλις να αρχίσει να κοχλάζει (όταν εµφανιστούν φουσκάλες στον περίγυρο του κατσαρολιού).

Διαλύετε µέσα το γλυκό µαστίχα και την προσθέτετε τµηµατικά στους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπηµα (όπως στο αβγολέµονο).

Επιστρέφετε το µίγµα στο κατσαρολάκι, το βάζετε σε µέτρια φωτιά και συνεχίζετε να το ανακατεύετε µέχρι να αρχίσει να πήζει και να φανούν οι πρώτες φουσκάλες στον περίγυρό του. Μην το αφήσετε να κοχλάσει, γιατί θα κόψει. Το αποσύρετε από τη φωτιά και περνάτε την κρέµα από ένα ψιλό σουρωτήρι, ξύνοντας τον πάτο του κατσαρολιού για να βγει και η στρώση της πηκτής κρέµας που δηµιουργήθηκε εκεί. Την αφήνετε να µισοκρυώσει και να γίνει χλιαρή. Απλώνετε τα 2/3 των λουκουµιών σε ένα γυάλινο ταψάκι και τα περιχύνετε µε τη χλιαρή κρέµα. Αφήνετε να κρυώσει και κρατάτε το ταψάκι στο ψυγείο για ένα βράδυ για να σµίξουν τα αρώµατα των λουκουµιών και της µαστίχας. Σερβίρετε την κρέµα γαρνιρισµένη µε τα υπόλοιπα κυβάκια των λουκουµιών.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ