Δαµάσκηνα µε σοκολάτα

Συστατικά
160 γρ. µαύρη σοκολάτα 60% κακάο, ψιλοκοµµένη,
110 γρ. (½ φλ.) κρέµα γάλακτος,
45 γρ. (3 κοφτές κουταλιές) βούτυρο,
2 κουταλιές µπράντι,
250 γρ. (30 περίπου) παστά δαµάσκηνα χωρίς κουκούτσι,
600 γρ. µαύρη σοκολάτα 60% κακάο, ψιλοκοµµένη, για την επικάλυψη.
Βήματα

Λιώνετε τη σοκολάτα σε µπεν µαρί ή στα µικροκύµατα και ανακατεύετε µέσα το βούτυρο µέχρι να ενσωµατωθεί. Ύστερα, ζεσταίνετε την κρέµα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι µέχρι να αρχίσουν να εµφανίζονται οι πρώτες µικρές φουσκάλες στον περίγυρό της και την προσθέτετε στη σοκολάτα, µαζί µε το µπράντι. Ανακατεύετε το µίγµα µε σπάτουλα, µέχρι να οµογενοποιηθεί. Το αφήνετε να κρυώσει και ύστερα το βάζετε σκεπασµένο µε πλαστική µεµβράνη στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες, µέχρι να πήξει.

Με ένα κουταλάκι γεµίζετε τα δαµάσκηνα (το µέρος που ήταν το κουκούτσι) µε το µίγµα και τα ξαναβάζετε στο ψυγείο για να κρυώσουν.

Στο µεταξύ, λιώνετε τη σοκολάτα (τα 600 γρ.) σε µπεν µαρί ή στα µικροκύµατα και την αδειάζετε σε ένα µπολ. Καρφώνετε κάθε δαµάσκηνο µε πιρούνι (ένα πιρούνι της φοντύ είναι ό,τι πρέπει) και τα βουτάτε ένα-ένα στη λιωµένη σοκολάτα. (Αν στο µεταξύ η σοκολάτα πήξει πριν προλάβετε να τα καλύψετε όλα, την ξαναλιώνετε στο µπεν µαρί). Τα απλώνετε πάνω σε δίσκο στρωµένο µε αντικολλητική λαδόκολλα για να στεγνώσουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ