Β

Βάζο

Για να καθαρίσετε ένα κρυστάλλινο σκεύος ή βάζο, βάλτε το σε ζεστό νερό, στο οποίο θα έχετε προσθέσει ένα τρίτο ξίδι. Τρίψτε το και σκουπίστε το.
Αν το νερό στο βάζο με τα λουλούδια μυρίζει άσχημα, βάλτε μέσα ένα κομμάτι ξυλοκάρβουνο.

Για να καθαρίσουν τα κρυστάλλινα βάζα σας , ξεπλύνετε τα με ξίδι και πασπαλίστε τα με χοντρό αλάτι . Μετά από μερικές ώρες ξεβγάλετε τα με νερό και τρίψτε τους λεκέδες που επιμένουν με μια παλιά οδοντόβουρτσα.

Βαμβακερά

Τα άσπρα λινά ή τα βαμβακερά σας που έχουν γκριζάρει μουλιάστε τα σε ένα διάλυμα από 1 λίτρο κρύο νερό και 1 κουταλιά κρέμα ταρτάρ (cream of tartar).

Βραστήρα

‘Άλατα στο βραστήρα; Βάζουμε 1/2 ποτήρι νερό και μια κουταλιά λευκό ξίδι από το βράδυ και το αφήνουμε μέχρι το πρωί. Το ξίδι θα έχει διαλύσει τα άλατα. Αν παραμένουν και άλλα, αδειάζουμε και επαναλαμβάνουμε το επόμενο βράδυ.

Απομακρύνεται τα άλατα από το βραστήρα σας γεμίζοντας τον με ένα μείγμα από νερό και ξίδι σε ίσες ποσότητες . Βάλτε τον να λειτουργήσει και , μόλις το μείγμα βράσει και ο βραστήρας κλείσει αυτόματα , τοποθετήστε τον σε μια γωνιά και αφήστε τον όλη τη νύχτα . Την άλλη μέρα αδειάστε το μείγμα , ξεπλύνετε πολύ καλά το βραστήρα, γεμίστε τον με νερό και βράστε το . Πετάξατε αυτό το νερό. Ο βραστήρας σας είναι πια έτοιμος για κανονική χρήση.